Tempus Design o Udržitelnosti v interiérovém designu

Tempus Design je pokrokovou společností, která pohotově reaguje na výzvy a trendy současného světa spojené s enviromentální a sociální udržitelností. Naši designéři a dodavatelé nepřichází pouze s nápady, které se týkají estetiky, ale zabýváme se také problémy etiky a udržitelnosti. Trendy v interiérovém designu se nyní zaměřují především na kvalitu, nadčasové zpracování a recyklaci materiálů a ideologie naší společnosti v to pevně věří.

Naší hlavní myšlenkou je efektivní práce s materiály, šetrné hospodaření s dostupnými zdroji a minimalismus, které společně vytvářejí estetické a funkční potěšení pro naše klienty. Udržitelný přístup společnosti prostupuje do samotné výroby, kdy používáme pouze ty nejkvalitnější recyklovatelné materiály a dbáme tak na vysokou životnost našich produktů. Snažíme se co nejvíce produktů vyrábět u lokálních dodavatelů tak, aby produkce měla co možná nejnižší uhlíkovou stopu, která negativně ovlivňuje zemský klimatický systém a životní prostředí.

Nebojíme se experimentovat s udržitelnými materiály jako je dřevo, sklo, kov a beton, jejichž kombinace díky našim profesionálním architektům a designérům snadno zapadnou do nejrůznějších interiérů a splní přání i těch nejnáročnějších klientů. V našich návrzích používáme certifikované dřevo, jehož původ je nám přesně známý a jsme si jistí tím, že jeho těžba neprobíhala nezákonně. Důležitost připadá také textiliím, kterých se v interiérovém designu používá mnoho. Využíváme především ty, které jsou snadno recyklovatelné a mají co nejnižší dopad na životní prostředí. Opět dbáme na to, abychom měli informace o jejich původu a postupu výroby. Věříme v zakázkovou výrobu, která nabízí „interiér na míru“ přesně podle potřeb a přání klienta. Vznikají tak interiéry, které jsou jedinečné, originální a nadčasové s dlouholetou životností. Tímto způsobem nehrozí, že vás prostředí po čase omrzí, jelikož nabízíme funkční, praktické a čisté návrhy, které mohou být v budoucnu jednoduše modifikované a jinak využívané.

Úspora energie je další důležitou položkou při navrhování interiérů, tak aby celková spotřeba tepla nebo klimatizace byla co nejmenší. Toho se snažíme dosáhnout chytrým a zodpovědným vybavením interiéru a volbou barev. Dalším pozitivním dopadem je také snížení finanční náročnosti. Naši architekti a designéři nevybírají spotřebiče pouze podle vzhledu, ale zohledňují také jejich šetrnost. V našem exkluzivním developerském projektu Park Újezd přemýšlíme nad chytrým využitím šedé vody tak, aby celková spotřeba vody v domácnosti byla co nejnižší a byla využívána například na zavlažování zahrady. Důležitou roli v našich návrzích interiérů hraje osvětlení. Dbáme především na to, aby interiéry měly dostatek denního světla, které je prospěšné pro naše zdraví a opět vede ke snížení nákladů na energie.

Ve společnosti Tempus Design pevně věříme, že design řeší problémy běžného života, ale také vážná společenské témata, má schopnost vyvolávat silné emoce a být expresivním uměleckým dílem. Náš přístup k designerské práci snižuje dopady na životní prostředí a naše konceptuální řešení mají přesah do umění. Jsme společensky odpovědná firma, které není budoucnost lhostejná a neustále svou produkci a práci zdokonalujeme a zohledňujeme vůči planetě. Naším závazkem je, že každý navržený interiér je dokonalým uměleckým dílem, ale uvažujeme o něm také z hlediska udržitelnosti.